Jaume Vives distingit a títol pòstum amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura CatalanaJaume Vives

L’Organització Capital de la Cultura Catalana ha concedit la Medalla d’Or, a títol pòstum, a Jaume Vives i Sobrino. Jaume Vives (Badalona, 1953-2009), en la seva condició de regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, fou l’artífex de l’assoliment per part de Badalona de la Capital de la Cultura Catalana 2010.
 
La Medalla li va ser lliurada a la seva vídua el dia 30 de gener de 2010, coincidint amb la inauguració de la capitalitat cultural de Badalona.
 
En fer pública la concessió, el dia 10 de gener de 2010, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va manifestar que “el treball que Jaume Vives va desenvolupar i la seva voluntat de sumar complicitats institucionals i ciutadanes va fer possible que la tercera ciutat de Catalunya per població sigui el referent cultural per a tot l’àmbit lingüístic català com a Capital de la Cultura Catalana 2010. És just que ara que Badalona inicia la capitalitat cultural se li reconegui plenament aquest treball”.
 
30-01-2010

 


Joan Maria Roig rep la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalanamedalla d'or

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat aquest divendres al vespre la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana a Joan Maria Roig i Grau, exalcalde d’Amposta, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament de la que va ser Capital de la Cultura Catalana 2006. Roig ha estat la segona persona en rebre la màxima distinció de l’organització Capital de la Cultura Catalana després que l’any passat se li va atorgar a l’exconseller primer del Govern de Catalunya, Josep Bargalló.

La cerimònia de lliurament de la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana a Joan Maria Roig ha estat presidida per l’actual alcalde d’Amposta, Manel Ferré. Ha comptat amb la presència, entre d’altres, de diversos regidors de l’actual consistori, de l’anterior regidora de cultura, Margarida Maigí; els membres del comitè executiu Amposta 2006, entre els quals Javier Escrihuela i Àngel Obiol, presidents de La Lira Ampostina i l’Unió Filharmònica, les dues societats musicals de la ciutat; el director del Museu Comarcal del Montsià, Àlex Farnós; la responsable de l’àrea d’adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, Joana Serret; el director de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, Màrius López, així com molts ciutadans que s’han volgut afegir a l’homenatge a l’alcalde de la capitalitat cultural Amposta 2006.

Joan Maria Roig ha estat distingit amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana “per a reconèixer la labor de lideratge realitzada durant la capitalitat cultural Amposta 2006, una capitalitat que ha marcat un abans i un després per a aquesta ciutat de les Terres de l’Ebre i per a la pròpia Capital de la Cultura Catalana”, segons que va declarar durant l’acte Xavier Tudela.

De la seva banda, Joan Maria Roig ha volgut compartir l’honor de la distinció amb tots els ciutadans d’Amposta “veritables protagonistes de la capital cultural 2006”.

La Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana va ser instituïda l’any passat per l’organització promotora de la capital cultural, amb la voluntat de reconèixer aquelles persones o entitats que s’han distingit pel seu suport a la capital de la cultura i els objectius que representa.

La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa adreçada al domini lingüístic i cultural català, que té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les localitats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.

06-07-2007


Josep Bargalló rep la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana medalla d'or

L’Organització Capital de la Cultura Catalana va lliurar ahir vespre, en el decurs d’un sopar celebrat a Barcelona, la primera Medalla d’Or de la seva història a Josep Bargalló i Valls, exconseller primer del Govern de Catalunya.
 
Bargalló ha estat distingit amb la Medalla d’Or “per a reconèixer el suport que ha donat a la Capital de la Cultura Catalana, tant en la seva etapa de diputat al Parlament de Catalunya, quan la capital cultural encara era un projecte, com durant la seva responsabilitat de conseller primer del Govern de Catalunya”. L’acte de lliurament de la Medalla d’Or va comptar amb la presència, entre d’altres, de representants de diverses ciutats que han estat designades fins ara com a Capital de la Cultura Catalana (foto adjunta).
 
La Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana ha estat instituïda enguany per l’organització promotora de la capital cultural, amb la voluntat de reconèixer aquelles persones o entitats que s’han distingit pel seu suport a la capital de la cultura i els objectius que representa. Les distincions individuals només es podran concedir a persones que, en el moment de l’atorgament, no ocupen responsabilitats institucionals.
 
La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa adreçada al domini lingüístic i cultural català, que té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.
 
Fins ara, han estat designades com a Capital de la Cultura Catalana les localitats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007. El proper mes d’octubre es coneixerà la Capital de la Cultura Catalana 2008.
 
La Capital de la Cultura Catalana és membre de la Xarxa Europea de Capitals Culturals.

13-07-2006



© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024