La Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 lliurarà enguany «Ponts de Cultura»


Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta, Capital de la Cultura Catalana 2006, ha lliurat el primer «Pont de Cultura» de la seva capitalitat cultural a la ciutat i a la Banda Primitiva de Llíria, municipi de vint mil habitants, localitzat a 25 km de la ciutat de València, en ple cor del Camp de Túria.

El lliurament s'ha fet en el marc de l'inici de la temporada de concerts «Amposta, de Banda a Banda» d'enguany, davant els cent músics de la Banda Primitiva de Llíria, dirigits pel mestre Roberto Forés Asensi, al Teatre-Auditori de La Lira Ampostina, ple de gom a gom.  
 
Durant la mitja part del concert, l'alcalde d'Amposta ha aprofitat per lliurar el primer «Pont de Cultura», esculpit especialment per a celebrar la capitalitat cultural d'aquest 2006, a la ciutat i a la Banda Primitiva de Llíria, representades pel regidor de Cultura i pel president de l'Entitat, respectivament. Joan Maria Roig també va agrair públicament l'esforç fet per la Societat Musical La Lira Ampostina en la preparació d'aquest any cultural i, de manera especial, per l'acte d'obertura de la capitalitat d'Amposta celebrat el passat 14 de gener.
 
Roig ha expressat el simbolisme que representa que el primer dels molts «Ponts de Cultura» que enguany es lliuraran a representants dels territoris de parla catalana, i de més enllà, s'hagi atorgat a un municipi del País Valencià que, a més, té la banda de música (de gran tradició a Amposta) més antiga de l'Estat espanyol.

La Primitiva de Llíria, fundada el 1819, és sens dubte la banda civil més antiga de l'Estat espanyol. Durant la seva dilatada història, la Primitiva ha actuat pràcticament a la totalitat de les ciutats de l'Estat i a diversos països d'Europa. La formació ha estat dirigida, a més dels seus directors titulars, per algunes de les més prestigioses batutes europees.
 
D'altra banda, la Lira Ampostina ha volgut aprofitar l'avinentesa de la capitalitat cultural per imprimir un segell de qualitat a la 5a Temporada de Concerts d'Amposta, «de Banda a Banda» d'enguany, i confia que la resposta massiva del públic en el concert inicial tingui continuïtat el proper 25 de febrer, amb motiu de l'actuació de la Banda de Música La Lira Castellonera de Castelló de la Ribera (València), dirigida per Alexis Calvo López.

02-02-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024