Les 7 meravelles del Patrimoni Cultural Material de Catalunya estaran repartides arreu del país


Aquest proper diumenge, dia 1 d’abril, s’acaba el termini per a presentar propostes per optar a l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material català, iniciativa promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio en el marc de les activitats complementàries a allò que es desenvolupa a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008).
 
Tothom qui ho desitgi pot fer la seva aportació a través del formulari que hi ha a la pàgina web www.ccc.cat   o per correu electrònic a info@ccc.cat .

S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que compleixin algun dels següents requisits:
 
a) representar una obra mestra de l'enginy creador humà.
b) ser un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme.
c) ser un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya pren com a referència les 7 meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes i el Far d'Alexandria.
 
El proper dilluns, dia 2 d’abril, es donarà a conèixer la llista definitiva de les 100 propostes que aspiraran a convertir-se en les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya. Després de Setmana Santa s’iniciaran les votacions, d’acord amb el següent calendari.
 
Del 9 al 15 d’abril s’elegirà la meravella de Lleida , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell.
 
Del 16 al 22 d’abril s’elegirà la meravella del Camp de Tarragona, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.
 
Del 23 al 29 d’abril s’elegirà la meravella del Pirineu, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Capcir, la Cerdanya (alta i baixa), el Conflent, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i el Vallespir.
 
Del 30 d’abril al 6 de maig s’elegirà la meravella de Barcelona , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
 
Del 7 al 13 de maig s’elegirà la meravella de les Terres de l’Ebre , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
 
Del 14 al 20 de maig s’elegirà la meravella de la Catalunya Central, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès.
 
Del 21 al 27 de maig s’elegirà la meravella de Girona-Rosselló, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès, el Rosselló i la Selva.
 
Finalment, del 28 de maig al 3 de juny s’elegirà la meravella de les meravelles, d’entre les 7 meravelles elegides d’arreu del territori.

26-03-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018