Aquesta setmana s’elegeix la primera de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà a Lleida


Després que durant el passat mes de març se seleccionessin un total de 100 propostes d’arreu del país, aquesta setmana s’inicien les votacions per elegir les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya. Del 9 al 15 d’abril s’elegeix la meravella de l’àmbit territorial de Lleida . Sortirà de les propostes corresponents a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. Tothom qui ho desitji pot participar en la votació enviant un SMS o un correu electrònic.
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats complementàries a allò que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
L’elecció de la primera de les 7 meravelles de Catalunya correspondrà a l’àrea de Lleida. Les propostes que es poden votar, fins a les dotze de la nit de diumenge vinent, dia 15 d’abril, són les vuit següents:
 
Garrigues
Conjunt de La Vila Closa de Juneda
Poblat Ibèric Els Vilars d’Arbeca
 
Noguera
Castell de Montsonís
Plaça Mercadal de Balaguer

Pla d'Urgell
Conjunt historicoartístic de Linyola
 
Segarra
Universitat de Cervera
 
Segrià
La Seu Vella de Lleida
 
Urgell
Monestir de Vallbona de les Monges
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). També es pot votar per correu electrònic a info@ccc.cat Només s’admet un vot per remitent, cada setmana.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és el següent:
 
Del 9 al 15 d’abril s’elegirà la meravella de Lleida , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell.
 
Del 16 al 22 d’abril s’elegirà la meravella del Camp de Tarragona, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.
 
Del 23 al 29 d’abril s’elegirà la meravella del Pirineu, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Capcir, la Cerdanya (alta i baixa), el Conflent, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i el Vallespir.
 
Del 30 d’abril al 6 de maig s’elegirà la meravella de Barcelona , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
 
Del 7 al 13 de maig s’elegirà la meravella de les Terres de l’Ebre , que sortirà de les propostes corresponents a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
 
Del 14 al 20 de maig s’elegirà la meravella de la Catalunya Central, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès.
 
Del 21 al 27 de maig s’elegirà la meravella de Girona+Rosselló, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès, el Rosselló i la Selva.
 
Finalment, del 28 de maig al 3 de juny s’elegirà la meravella de les meravelles, d’entre les 7 meravelles elegides d’arreu del territori.

09-04-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018