Del 16 al 22 d'abril s'elegeix la segona de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà al Camp de Tarragona


Després que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent a la demarcació de Lleida, fins diumenge vinent, dia 22 d’abril, a les dotze de la nit, es pot votar la segona meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà al Camp de Tarragona.
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Només s’admet un vot per remitent, cada setmana.
 
Les deu propostes que es poden votar són les següents:
 
Alt Camp
Monestir de Santes Creus

Baix Camp
Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou
Institut Pere Mata de Reus
Teatre Fortuny de Reus

Baix Penedès
Casa Museu Pau Casals

Conca de Barberà
Monestir de Poblet
Recinte emmurallat de Montblanc
 
Priorat
Cartoixa d’Escaladei a La Morera de Montsant

Tarragonès
Catedral de Tarragona
Conjunt arqueològic de Tàrraco

L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
Si voleu més informació sobre les 7 meravelles de Catalunya envieu un correu electrònic a: info@ccc.cat

16-04-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018