Del 23 al 29 d'abril s’elegeix la tercera de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà al Pirineu


Després que el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida va ser elegit com la primera meravella de Catalunya i que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent al Camp de Tarragona, des d’avui i fins diumenge vinent a les dotze de la nit l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio han obert el termini de votació per a l’elecció popular de la tercera meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà al Pirineu.

Sortirà de les catorze propostes següents:
 
Alt Urgell
Catedral de La Seu d’Urgell
 
Alta Ribagorça
Esglésies romàniques de la vall de Boí
 
Capcir
Crist de Sant Vicenç de la Llaguna
 
Cerdanya
Basílica de Santa Maria de Talló de Bellver de Cerdanya
Farmàcia Esteva de Llívia
 
Conflent
Monestir de Sant Martí del Canigó
Monestir de Sant Miquel de Cuixà
 
Pallars Jussà
Església Santa Maria de Covet
 
Pallars Sobirà
Antiga Abadia de Santa Maria de Gerri de la Sal
Ecomuseu de les Vall d'Àneu
Església de Sant Joan d’Isil
 
Vall d'Aran
Església de Santa Maria d’Arties
 
Vallespir
Claustre i Santa Tomba d’Arles
Museu d’Art Modern de Ceret
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Més informació a www.ccc.cat
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat , on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Catalunya.

23-04-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018