La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 acull la tercera edició del Recercat


Aquest dissabte, dia 21 d’abril, la Capital de la Cultura Catalana ha acollit el Recercat 2007, Jornada de Cultura i Recerca dels Territoris de Parla Catalana, que se celebra anualment a la ciutat capital cultural, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner.
 
En aquesta tercera edició del Recercat hi han participat vuitanta centres de cultura local i comarcal, que han ubicat els seus estands a la cèntrica plaça de Sant Joan de Lleida.
 
En el marc del Recercat d’enguany s’han celebrat diverses exposicions a la Paeria i, alhora, s’han lliurat els premis Recercat 2007, acte que ha tingut lloc a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). Els guardons d’enguany han estat concedits a l’Institut d’Estudis Penedesencs, que té com a àmbit de treball el Penedès històric.
 
A títol pòstum s’ha concedit el guardó a Magí Travesset (Barcelona, 1927-2007), enginyer vinculat a entitats i centres d’investigació arqueològica a Barcelona, i també, a Josep Galan (Fraga, 1947 – Lleida 2005), activista cultural de la Franja, president de l’Institut d’Estudis Fragatins, reconvertit el 1985 en Institut d’Estudis del Baix Cinca.
 
Amb la celebració anual del Recercat, l’Institut Ramon Muntaner ( www.irmu.org ) pretén donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals; facilitar l’accés a les publicacions dels centres; fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana; reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i, també, reconèixer la trajectòria de persones i entitats vinculades al món dels centres d’estudis a través dels premis Recercat.

21-04-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018