Aquesta setmana s’elegeix la quarta de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà a Barcelona


Després que el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida i el conjunt arqueològic de Tàrraco han estat elegides com les dues primeres meravelles de Catalunya i que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent al Pirineu, des d’avui i fins diumenge vinent a les dotze de la nit l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio han obert el termini de votació per a l’elecció popular de la quarta meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà a Barcelona.

La meravella corresponent a Barcelona haurà de sortir d’alguna de les vint-i-set propostes següents:
 
Alt Penedès
Caves de Sant Sadurní de Noia
Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès
 
Baix Llobregat
Colònia Sedó d’Esparreguera
Església de la Colònia Güell
Pont del Diable de Martorell
 
Barcelonès
Casa Batlló
Casa Milà
Casa Vicens
Conjunt arqueològic de Badalona
Gran Teatre del Liceu
Hospital de Sant Pau
Palau de la Música Catalana
Palau Güell
Parc Güell
Poblat Ibèric Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet
Sagrada Família
Santa Maria del Mar
 
Garraf
Cau Ferrat de Sitges
Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú
 
Maresme
Vil·la romana de Torre Llauder a Mataró
Castell de Palafolls
 
Vallès Occidental
Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa
Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès
Torre de l’Aigua de Sabadell
 
Vallès Oriental  
Església de Sant Martí de Sant Celoni
La Porxada de Granollers
Termes Romanes de Caldes de Montbui
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Més informació a www.ccc.cat
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat , on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Catalunya.

30-04-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018