Aquesta setmana s’elegeix la cinquena de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà a les Terres de l’Ebre


Després que el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, el conjunt arqueològic de Tàrraco i el monestir de Sant Miquel de Cuixà han estat elegides com les tres primeres meravelles de Catalunya, i que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent a Barcelona, des d’avui i fins diumenge vinent a les dotze de la nit l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio han obert el termini de votació per a l’elecció popular de la cinquena meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà a les Terres de l’Ebre.

La meravella corresponent a les Terres de l’Ebre haurà de sortir d’alguna de les vuit propostes que corresponen a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Són les següents:
 
Baix Ebre
Castell de la Suda de Tortosa
Catedral de Tortosa
 
Montsià
Pintures rupestres d'Ulldecona
Pont Penjant d’Amposta
 
Ribera d'Ebre
Castell de Miravet
 
Terra Alta
Celler cooperatiu de Gandesa
Celler cooperatiu del Pinell de Brai
Convent de la Mare de Déu dels Àngels d'Horta de Sant Joan
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Més informació a www.ccc.cat
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat, on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Catalunya.

07-05-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018