Aquesta setmana s’elegeix la sisena de les 7 meravelles de Catalunya, que correspondrà a la Catalunya Central


Després que el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, el conjunt arqueològic de Tàrraco, el monestir de Sant Miquel de Cuixà i la Sagrada Família de Barcelona han estat elegides com les quatre primeres meravelles de Catalunya, i que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent a les Terres de l’Ebre, des d’avui i fins diumenge vinent a les dotze de la nit l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio han obert el termini de votació per a l’elecció popular de la sisena meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà a la Catalunya Central.  

La meravella de la Catalunya Central haurà de sortir d’alguna de les catorze propostes que corresponen a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès. Són les següents:
 
Anoia
Castell de Claramunt
Museu Molí Paperer de Capellades
 
Bages
Basílica de la Seu de Manresa
Castell de Cardona
Monestir de Sant Benet de Bages a Sant Fruitós de Bages
Santa Cova de Manresa
 
Berguedà
Església de Sant Jaume de Frontanyà
Església de Sant Martí de Puig-Reig
Colònies tèxtils del Berguedà i del Bages
 
Osona
Conjunt monumental de Vic
Església de Santa Maria i Castell de Lluçà (Lluçanès)
Monestir de Sant Pere de Casserres
 
Solsonès
Catedral de Solsona
Santuari del Miracle
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Més informació a www.ccc.cat
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008) i amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat , on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Catalunya.

14-05-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018