Deu mil persones han participat en les activitats del primer mes de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


Avui es compleix un mes des que el 14 de gener es va inaugurar oficialment la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006. Durant aquest període de temps s'han començat a desenvolupar les activitats pròpies de la capitalitat, en les quals hi han participat gairebé deu mil persones.

A més de l'espectacular cerimònia d'inauguració (foto adjunta), durant el primer mes de la capitalitat cultural Amposta 2006 hi ha hagut l'inici de la campanya de promoció internacional per part de Discovery Channel; la celebració del supermercat de revistes en català, que ha permès a mil cinc-centes persones conèixer de primera mà les 134 capçaleres de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català; el lliurament del primer é─˙ é─˙Pont de Culturaé─¨ a la ciutat i a la Banda Primitiva de Llíria; la convocatòria del I concurs internacional de composició de música per a banda é─˙Adolf Ventasé─¨, dotat amb sis mil euros, i diverses activitats sobre la vídeo creació i l'art contemporani a Catalunya.

D'altra banda, s'ha inaugurat l'itinerari urbà que dóna a conèixer el patrimoni històric d'Amposta i s'han lliurat cinc-cents carnets de voluntari. També s'ha iniciat la temporada de teatre, que amb motiu de la capitalitat cultural té un abast especial; s'ha celebrat la festa de Sant Antoni, amb cavalls i carretes de totes les Terres de l¹Ebre, i altres activitats de caràcter local.

Tant la municipalitat d'Amposta com l'organització Capital de la Cultura Catalana han fet una valoració molt positiva del primer mes de capitalitat, període en el qual un nombre important de ciutadans s'han inscrit com a voluntaris per a participar en les activitats que durant tot aquest any es desenvoluparan a Amposta.

14-02-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024