Aquesta setmana s’elegeix la setena meravella de Catalunya, que correspondrà a l’àrea de Girona-Rosselló


Després que el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, el conjunt arqueològic de Tàrraco, el monestir de Sant Miquel de Cuixà, la Sagrada Família de Barcelona i el Celler Cooperatiu de Gandesa han estat elegides com les cinc primeres meravelles de Catalunya, i que durant la setmana passada es va votar la meravella corresponent a la Catalunya Central, des d’avui i fins diumenge vinent a les dotze de la nit l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio han obert el termini de votació per a l’elecció popular de la setena meravella del patrimoni cultural material de Catalunya, que correspondrà a l’àrea de Girona-Rosselló.

La meravella de Girona-Rosselló haurà de sortir d’alguna de les dinou propostes que corresponen a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès, el Rosselló i la Selva. Són les següents:

Alt Empordà
Conjunt arqueològic d’Empúries
Monestir de Sant Pere de Rodes
Teatre-Museu Dalí de Figueres

Baix Empordà
Castell del Montgrí  
Monestir de Sant Feliu de Guíxols
Poblat Ibèric d`Ullastret

Garrotxa
Conjunt monumental de Besalú
Conjunt monumental de Castellfollit de la Roca

Gironès
Barri del Call de Girona
Catedral de Girona

Pla de l'Estany
Parc de les coves prehistòriques de Serinyà

Ripollès
Monestir de Sant Joan de les Abadesses
Monestir de Santa Maria de Ripoll
Pont Nou de Camprodon
Via Romana del Capsacosta

Rosselló
Castell de Salses
Claustre d’Elna
Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà
 
Selva
Castell de Montsoriu a Arbúcies
 
Per a participar en l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada (cost del missatge 1,20 € + iva). Més informació a www.ccc.cat
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l’Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats extraordinàries al que es realitza a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008), amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Catalunya aquells indrets de valor excepcional, que representin una obra mestra de l'enginy creador humà; siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d'un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de Catalunya.
 
L’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural de Catalunya pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment. Van ser la Gran Piràmide de Kheops a Gizeh, els jardins penjants de Babilònia, el Temple d'Àrtemis a Efes, l’Estàtua de Zeus a Olímpia, el Mausoleu de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes, i el Far d'Alexandria.
 
El calendari complert d’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat , on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Catalunya.

21-05-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018