Les 7 meravelles de Barcelona


Els premiats, promotors i representants de l'Ajuntament de Barcelona a l'interior de la nau central de la Sagrada Família, després de l'acte de lliurament dels diplomes acreditatius de les 7 meravelles de Barcelona.

La Sagrada Família, Santa Maria del Mar, el Palau de la Música, la Pedrera, el Liceu, la casa Batlló i la Torre Agbar elegides les 7 meravelles de Barcelona

La Sagrada Família, l'Església de Santa Maria del Mar, el Palau de la Música Catalana, la Pedrera o casa Milà, el Gran Teatre del Liceu, la casa Batlló, i la Torre Agbar han estat elegides les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona. Durant tot el mes de juny de 2008 els ciutadans han emès els seus vots. La iniciativa ha estat promoguda pel Bureau Internacional de Capitals Culturals ( www.ibocc.org ) i ha comptat amb la col.laboració de Barcelona TV ( www.barcelonatv.cat ).

En total s'han emès 8.135 vots. La classificació final oficial de les 25 candidatures que optaven a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Barcelona és la següent:

Sagrada Família - 1.218 vots
Església de Santa Maria del Mar - 705 vots
Palau de la Música Catalana - 614 vots
Casa Milà - 571 vots
Gran Teatre del Liceu - 547 vots
Casa Batlló - 492 vots
Torre Agbar - 459 vots
Catedral - 404 vots
Parc Güell - 398 vots
Anella Olímpica - 381 vots
Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau - 344 vots
Plaça Reial - 332 vots
Palau Nacional - 301 vots
Monestir de Pedralbes - 244 vots
Fundació Miró - 231 vots
Estadi del F.C. Barcelona - 201 vots
Torre de Collserola - 167 vots
Casa Vicens - 98 vots
Conjunt de l'antic Hospital de la Santa Creu - 89 vots
Palau de la Generalitat - 81 vots
Universitat de Barcelona (edifici històric) - 79 vots
Parlament de Catalunya - 72 vots
Monument a Colom - 44 vots
Museu d'Art Contemporani de Barcelona - 37 vots
Jaciment arqueològic del mercat del Born - 26 vots

La campanya de les 7 meravelles de Barcelona s'emmarca en l'elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de cinc ciutats del món. A més de Barcelona han participat en l'elecció de les 7 meravelles locals: Brasília (Brasil), Madrid, Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).

El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha promogut l'elecció ciutadana de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona amb la voluntat de divulgar el patrimoni d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar la visita als llocs seleccionats i elegits i també establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial de Barcelona i les altres ciutats participants.

El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasileira da Cultura, la US Capital of Culture, la Capital de la Cultura Espanyola i altres projectes d'establiment de capitals culturals. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades per aquest organisme; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeixen; col·laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i, finalment, desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món, com per exemple l'elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

Barcelona TV va néixer el 1994 i s'ha consolidat com la televisió de la ciutat. Amb una programació diferenciada de la resta de cadenes, Barcelona TV emet tota la seva programació en analògic i a través de TDT i ofereix la seva programació en directe a través del servei d' streaming , disponible en el web www.barcelonatv.cat , on també es pot trobar el servei gratuït a la carta. Actualment disposa d'unes modernes instal·lacions de més de 2.750 metres quadrats, dos platós de 460 i 100 metres quadrats i un set d'informatius, i té el sistema de captació, producció i emissió dels seus programes totalment digitalitzat. Aposta sobretot per la proximitat, la qualitat, la informació i la cultura. Ricard Domingo és el director de Barcelona TV des de l'any 2004.


La Sagrada Família acull l'acte de lliurament de diplomes a les 7 meravelles de Barcelona

El Temple Expiatori de la Sagrada Família, elegida primera meravella de Barcelona i de Catalunya, ha acollit el dia 17 de juliol de 2008, l'acte de lliurament de les acreditacions a les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona, elegides per votació popular de vuit mil persones a iniciativa del Bureau Internacional de Capitals Culturals, amb la col.laboració de Barcelona TV.

L'acte ha estat presidit per Joan Rigol , president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família; Xavier Tudela, president del Bureau Internacional de Capitals Culturals; Ricard Domingo, director de Barcelona TV, i Cati Carreras, comissionada de l'Ajuntament de Barcelona de relacions ciutadanes.

També hi han assistit Xavier Trias (grup municipal de CiU), Alberto Fernández (PP) i Jordi Portabella (ERC).

Cati Carreras, Joan Rigol, Ricard Domingo, Jordi Portabella, Alberto Fernández, Xavier Trias y Xavier Tudela han lliurat els diplomes als distingits com a meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona. Les 7 meravelles de Barcelona, i les persones que han recollit l'acreditació, són les següents:

7. Torre Agbar
Lluís Martínez Camps, director del gabinet del president d'Agbar (Aigües de Barcelona).

6. Casa Batlló
Nina Bernat Serra, consellera delegada de la Casa Batlló.

5. Gran Teatre del Liceu
Oriol Aguilà. Director de mecenatge del Gran Teatre del Liceu.

4. Casa Milà
Miquel Perdiguer. Director general de l'Obra Social de Caixa Catalunya.

3. Palau de la Música Catalana
Rosa Garicano, Directora general del Palau de la Música Catalana.

2. Església de Santa Maria del Mar
Ignasi Mora, rector de Santa Maria del Mar.

1. Sagrada Família
Joan Rigol, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família.

25-08-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024