Joan Maria Roig distingit amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana


Joan Maria Roig durant la seva intervenció en la cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006.

L’Organització Capital de la Cultura Catalana ha atorgat avui la Medalla d’Or a Joan Maria Roig i Grau, alcalde d’Amposta fins dissabte passat. Amposta va ser la Capital de la Cultura Catalana 2006 i Roig serà la segona persona en rebre la màxima distinció de l’organització Capital de la Cultura Catalana després que l’any passat la va rebre l’exconseller primer del Govern de Catalunya, Josep Bargalló.
 
Joan Maria Roig ha estat distingit amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana “per a reconèixer la labor de lideratge realitzada durant la capitalitat cultural Amposta 2006, una capitalitat que ha marcat un abans i un després per a aquesta ciutat de les Terres de l’Ebre i per a la pròpia Capital de la Cultura Catalana”. L’acte de lliurament d’aquesta distinció a Joan Maria Roig se celebrarà dintre d’uns dies a Amposta.
 
La Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana va ser instituïda l’any passat per l’organització promotora de la capital cultural, amb la voluntat de reconèixer aquelles persones o entitats que s’han distingit pel seu suport a la capital de la cultura i els objectius que representa.
 
La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa adreçada al domini lingüístic i cultural català, que té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.
 
Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les localitats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.

19-06-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018