La Sagrada Família primera meravella de Catalunya


D’esquerra a dreta: Maria Àngels Esteller, Jordi Portabella, Joan Rigol, Xavier Tudela i Xavier Trias.

Aquest dimecres, dia 20 de juny, el Temple Expiatori de la Sagrada Família ha rebut la distinció que l’acredita com la primera de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya, elegides per votació popular a iniciativa de l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
El lliurament de l’acreditació de primera meravella de Catalunya a la Sagrada Família de Barcelona ha tingut lloc en aquest temple expiatori. Xavier Tudela , president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha lliurat la distinció a Joan Rigol , president del Patronat de la Sagrada Família.
 
Han assistit també a aquest acte Xavier Trias (CiU), Jordi Portabella (ERC) i Maria Àngels Esteller (PPC), per delegació d'Alberto Fernández.
 
En dies successius la resta de meravelles rebran també el seu diploma acreditatiu, en actes que tindran lloc en cadascuna de les poblacions en les quals estan ubicades les 7 meravelles de Catalunya, elegides d’entre cent propostes que hi optaven i que finalment han estat:

1
– Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2 – Conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida
3 – Conjunt arqueològic de Tàrraco
4 – Centre històric de Vic
5 – Catedral de Girona
6 – Monestir de Sant Miquel de Cuixà
7 – Celler Cooperatiu de Gandesa
 
Joan Rigol ha expressat en rebre la distinció que “el valor del patrimoni català cohesiona a la ciutadania. Que la gent s’estimi la Sagrada Família no és qualsevol cosa. Molt del patrimoni que té el país ens l’han llegat les generacions precedents. La Sagrada Família és el llegat que deixarà la nostra generació”.
 
De la seva banda, Xavier Tudela ha manifestat que “molt probablement la Sagrada Família ha estat elegida per votació popular com la primera meravella de Catalunya pel fet que representa molt bé el tarannà de la nostra nació mil.lenària, amb la cultura de l’esforç, la constància i l’excel.lència, a més de ser una obra íntegrament creada i desenvolupada per la societat civil”.
 
El proper 27 de juny es farà l’acte de lliurament de l’acreditació com a segona meravella de Catalunya al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida.

20-06-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018