Obert el període de presentació de candidatures per a la Capital de la Cultura Catalana 2009


L’Organització Capital de la Cultura Catalana ha obert avui el període de presentació de candidatures per a optar a la designació de Capital de la Cultura Catalana 2009. Aquesta capitalitat serà la sisena Capital de la Cultura Catalana de la història després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.
 
Pot optar a la designació de Capital de la Cultura Catalana 2009 qualsevol municipi de més de tres mil habitants que presenti, en temps i forma, la seva candidatura i que es comprometi a desenvolupar els objectius de la iniciativa. Si a la comarca en la qual està ubicat el candidat (parròquia en el cas del Principat d’Andorra), no hi ha cap municipi de més de tres mil habitants tindrà opció de presentar candidatura la capital de la comarca i /o el municipi més poblat que no sigui la capital comarcal.
 
El candidat haurà de pertànyer a algun dels territoris del domini lingüístic i cultural català i, alhora, comprometre’s a adherir-se de manera expressa als objectius fundacionals de la Capital de la Cultura Catalana i a desenvolupar-los en la seva candidatura. Aquests objectius són els següents: contribuir a ampliar la difusió, ús i prestigi social de la llengua i cultura catalanes; contribuir a incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes, i, finalment, fer possible un millor coneixement del municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior del territori.
 
Els municipis que desitgin presentar la seva candidatura a la Capital de la Cultura Catalana 2009 tenen temps de fer-ho fins el dia 15 d’octubre d’enguany.

25-06-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018