La Catedral de Girona rep la distinció com a meravella de Catalunya


El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat aquest dimecres, dia 11 de juliol, l’acreditació a la Catedral de Girona com a una de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya. L’acte, celebrat a la capella de l’esperança de la catedral gironina, ha comptat amb la presència de Miquel Sitjar, delegat del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona. Ha recollit el diploma acreditatiu Mossèn Joan Naspleda, secretari del capítol de la Catedral.
 
Naspleda ha manifestat que “en el darrer any 251.000 persones, visitants de la ciutat de Girona, han pujat a la nostra acròpolis per a conèixer aquest patrimoni des d’avui una de les 7 meravelles de Catalunya, a més de moltes altres que hi pugen per a participar en les celebracions litúrgiques”.
 
De la seva banda, Miquel Sitjar ha expressat que “iniciatives com aquesta són molt positives per a divulgar i projectar el patrimoni català. Felicitem als organitzadors perquè conèixer el patrimoni ajuda a incrementar la nostra autoestima”.
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya ha estat una iniciativa de l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats complementàries a allò que es desenvolupa a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008), promoguda amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
Les 7 meravelles de Catalunya, elegides d’entre cent propostes que hi optaven, han estat:

1
– Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2 – Conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida
3 – Conjunt arqueològic de Tàrraco
4 – Centre històric de Vic
5 – Catedral de Girona
6 – Monestir de Sant Miquel de Cuixà
7 – Celler Cooperatiu de Gandesa

11-07-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018