El Centre Històric de Vic rep la distinció com a meravella de Catalunya


El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat aquest dijous, dia 12 de juliol, a l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal Serra, l’acreditació al Centre Històric d’aquesta ciutat com a una de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya.
 
Josep Maria Vila ha manifestat en recollir el diploma que “el Centre Històric de Vic ha estat recuperat gràcies a la feina continuada dels governs municipals de les darreres legislatures. La distinció com a meravella de Catalunya ens permetrà que sigui molt més conegut arreu del país”.
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya ha estat una iniciativa de l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats complementàries a allò que es desenvolupa a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008), promoguda amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
Les 7 meravelles de Catalunya, elegides d’entre cent propostes que hi optaven, han estat:

1
– Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2 – Conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida
3 – Conjunt arqueològic de Tàrraco
4 – Centre històric de Vic
5 – Catedral de Girona
6 – Monestir de Sant Miquel de Cuixà
7 – Celler Cooperatiu de Gandesa
 
Dimarts de la setmana vinent serà el conjunt arqueològic de Tàrraco qui rebrà l’acreditació com a meravella de Catalunya i dijous vinent el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida.

12-07-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018