Les capitals de la cultura catalana i Tarragona 2016 es presentaran a la Fira de Frankfurt


Les capitals de la cultura catalana i Tarragona 2016, la candidatura de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura, es presentaran a la propera Fira del Llibre de Frankfurt, en la qual la cultura catalana és la convidada d’honor.
 
El dia 10 d’octubre, a les 14h, al plató Fòrum de la Fira, tindrà lloc una taula rodona en la qual hi participaran Manel Ferré, alcalde d’Amposta, ciutat que va ser la Capital de la Cultura Catalana 2006; Àngel Ros, alcalde de Lleida, Capital de la Cultura Catalana d’enguany; Joan Pau Alduy, alcalde de Perpinyà, que serà la Capital de la Cultura Catalana 2008; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ciutat candidata de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura 2016 i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i responsable de la candidatura Tarragona 2016.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes; incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
 
Tarragona aspira a convertir-se en Capital Europea de la Cultura el 2016, any en què li correspon una capitalitat cultural europea a l’Estat espanyol. El Parlament de Catalunya ha donat suport, per unanimitat de tots els grups polítics de la Cambra, tant a la Capital de la Cultura Catalana com a la candidatura europea de Tarragona 2016.

16-07-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018