El Celler Cooperatiu de Gandesa rep la distinció com a meravella de Catalunya


El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat aquest dimarts, dia 31 de juliol, al president del Celler Cooperatiu de Gandesa, Josep Navarro Adell, l’acreditació d'aquest Celler com a una de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya.
 
A l’acte hi ha assistit també, entre molts d’altres, l’alcalde de Gandesa, Miquel Aubà; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i el vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde d’Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs.
 
Xavier Tudela ha manifestat que “avui acabem els actes de reconeixement oficial de les 7 meravelles de Catalunya, després que més de 35.000 persones elegissin per votació popular el més significatiu del nostre patrimoni. Després de l’estiu iniciarem un seguit d’accions promocionals que facin possible que les 7 meravelles de Catalunya siguin una nova porta d’entrada, nacional i internacional, al coneixement de la nostra nació”.
 
D’altra banda, Josep Navarro, president del Celler Cooperatiu de Gandesa, que té cinc-cents associats, ha expressat la seva satisfacció per l’elecció del Celler com a una de les 7 meravelles de Catalunya i ha expressat el seu convenciment que aquesta distinció farà augmentar el nombre de visitants d’aquest edifici, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell (Valls 1888 – Barcelona 1973).
 
Lluís Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, ha felicitat l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio per l’encert de posar en marxa l’elecció territorialitzada de les 7 meravelles de Catalunya “que és un bon exemple per ajudar a que Catalunya lideri el turisme cultural, tan important actualment”. Salvadó també ha manifestat que “ara és el moment per rehabilitar aquest monument, des d’avui una de les 7 meravelles de Catalunya, el que podria ser una realitat l’any vinent”.
 
Finalment, l’alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, ha declarat que “és molt important per a Gandesa, ubicada en una de les comarques més desconegudes de Catalunya, tenir el Celler Cooperatiu com a una de les 7 meravelles de Catalunya, el que ens haurà de permetre introduir-nos amb més força en els circuits del turisme d’alt nivell que el nostre país pot rebre pel seu ric patrimoni cultural”.
 
L’elecció de les 7 meravelles de Catalunya ha estat una iniciativa de l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, en el marc de les activitats complementàries a allò que es desenvolupa a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008), promoguda amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.
 
Les 7 meravelles de Catalunya, elegides d’entre cent propostes que hi optaven, han estat:

1 – Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2 – Conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida
3 – Conjunt arqueològic de Tàrraco
4 – Centre històric de Vic
5 – Catedral de Girona
6 – Monestir de Sant Miquel de Cuixà
7 – Celler Cooperatiu de Gandesa

31-07-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018