Xavier Tudela presenta la Capital de la Cultura Catalana a la ministre de cultura de França


Dé─˘esquerra a dreta: Xavier Tudela, president de lé─˘organitzaci?? Capital de la Cultura Catalana; Christine Albanel, ministre de cultura de Fran?▀a, i Jaume Roure, tinent dé─˘alcalde de lé─˘ajuntament de Perpiny?ć.

Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha presentat avui a la ministre de cultura de França, Christine Albanel, la Capital de la Cultura Catalana, que l’any vinent serà Perpinyà. Tudela li ha explicat la iniciativa a la ministre i la invitada a l’acte d’obertura. La ministre Albanel ha explicat a Xavier Tudela que “com a occitana entenc una mica el català i si m’és possible amb molt de gust us acompanyaré durant Perpinyà 2008”.
 
Christine Albanel, nascuda a Tolosa de Llenguadoc el 1955 és ministre de cultura de França des del passat mes de maig.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes; incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
 
Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.

13-09-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018