Joana Sendra guanya el premi del concurs “Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007”


Joana Sendra, guanyadora del premi del concurs “Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007”.

La periodista lleidatana Joana Sendra, de 29 anys, ha estat la guanyadora del premi del concurs “Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007” que l’organització Capital de la Cultura Catalana va promoure durant el passat mes d’agost, amb la col.laboració dels diaris El Punt, Segre i Catalunya Ràdio.

En total hi ha hagut gairebé quatre-centes persones que, arreu de Catalunya, han participat en el concurs. Dotze dels concursants han encertat totes les respostes a les trenta preguntes que es varen formular. Un sorteig ha determinat que qui s’emporta el premi d’un cap de setmana per a dues persones a qualsevol de les localitats on hi ha alguna de les 7 meravelles de Catalunya sigui Joana Sendra.

Segons ha expressat Sendra, que gaudirà del seu premi a Girona, “el concurs m’ha semblat molt interessant. Algunes de les preguntes fins i tot m’han portat de cap una estona fins a conèixer la resposta. La iniciativa és molt pedagògica i, sincerament, he de dir que se n’aprèn molt sobre els Països Catalans”.

Josep Gimeno, de Girona, un altre dels guanyadors, ha manifestat que “el concurs ha estat una experiència molt interessant i que hauria de seguir en els propers anys. El nostre país necessita iniciatives com aquesta per a promoure i divulgar la cultura catalana”.

També ha encertat totes les preguntes Carina Esteve de Torrefarrera (Segrià) que considera que “ha valgut la pena participar en aquest concurs. He refrescat la memòria i també he après conceptes nous. Continuaré descobrint Catalunya i l’any vinent tornaré a participar”.

Toni Pernias, de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), també guanyador, expressa que “les preguntes m’han semblat molt interessants. Poques preguntes les he respost sense consultar la bibliografia. M’han servit per a ampliar els meus coneixements sobre la cultura catalana. El fet d’haver respost totes les preguntes correctament s’ha d’agrair a la poderosa eina de consulta que és Internet. La més rebuscada de les preguntes té solució allà”.

Filo Rodié, d’Alguaire (Segrià), explica que “el concurs ha estat una manera captivadora de redescobrir el desconegut, cercar allò que teníem en l’oblit i recordar el més proper. La motivació no ha estat solament cercar i/o encertar la resposta, sinó saber que l’endemà hi hauria una altra pregunta”.

Puri del Barrio Fernández, de Sabadell (Vallès Occidental), es mostra satisfeta per la seva participació en el concurs “Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007” i expressa que “amb aquest concurs m’he interessat per allò que no coneixia i això sí que és augmentar la meva cultura. Espero que hi hagi una tercera edició del concurs per a poder participar una altra vegada”.

Santiago Suñol, de Lleida, explica que “participar aquest passat mes d’agost en el concurs ha estat una experiència divertida i, a la vegada, enriquidora. S’han fet preguntes molt interessants i variades sobre la història, geografia, cultura popular, monuments emblemàtics, personatges il.lustres del nostre país. Per a resoldre algunes de les qüestions formulades he hagut d’utilitzar els cercadors de la xarxa”.

Eduard Vergés, de Barcelona, manifesta que “ha estat un plaer recordar, consultar i aprendre coses sobre la nostra mil.lenària cultura. El nivell de les preguntes ha estat un encert perquè no han estat ni excessivament fàcils ni prou difícils per no poder trobar la resposta correcta en els habituals mitjans de recerca. Vull felicitar les dotze persones que han encertat totes les preguntes, la qual cosa ens demostra que hi ha molta gent interessades per la pròpia cultura. M’agradaria demanar, en la mesura del possible, la continuïtat de proposar-nos cada dia el misteri de cercar la resposta correcta a una pregunta sobre la nostra cultura. No cal que hi hagi cap premi per a un guanyador sinó que em sento plenament satisfet amb la petita però completa resposta del dia següent”.

Finalment, Eloi Balletbó, d’Oliana (Alt Urgell) que va guanyar el concurs “Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006” ha tornat enguany ha encertar totes les preguntes. “Si ho comparem amb l’edició de l’any passat trobo que enguany hi ha hagut més nivell. A més he trobat idoni que força preguntes anessin relacionades directament o indirectament amb aspectes de les 7 meravelles de Catalunya que s’havien escollit durant el primer semestre de l’any. Així se n’ha fet més ressò. També he trobat oportú que aquest any s’hagi escollit la via del correu electrònic per enviar la resposta diària, enlloc del sms de l’any passat. En aquesta edició he après més sobre la nostra cultura i espero poder seguir participant en la tercera edició del concurs, que correspondrà a Perpinyà 2008”.

14-09-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018