La Capital de la Cultura Catalana impulsa la seva internacionalització


La Capital de la Cultura Catalana realitzarà des d’ara i fins a final d’any un seguit d’activitats de projecció exterior de les ciutats elegides com a capital cultural. Fins ara han estat Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.
 
Aquest proper cap de setmana (29-30 de setembre) Xavier Tudela presentarà el que va ser Amposta 2006, el que està essent Lleida 2007 i el que està preparant Perpinyà 2008 a la ciutat de Sibiu (Romania) que, juntament amb Luxemburg, és la Capital Europea de la Cultura d’enguany. La presentació es farà en el marc de la reunió anual de la xarxa europea de capitals culturals, de la qual la Capital de la Cultura Catalana en forma part.
 
D’altra banda, el dia 10 d’octubre, la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt acollirà una taula rodona amb el títol “Les ciutats, generadores de cultura”. En aquest acte, presentat per Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull, intervindran alcaldes de les capitals de la cultura catalana. Específicament, Manel Ferré, alcalde d’Amposta; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Joan Pau Alduy, alcalde de Perpinyà. També Josep Fèlix Ballesteres, alcalde de Tarragona, com a candidata de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura 2016, i Xavier Tudela.
 
La taula rodona se celebrarà al plató Fòrum de la Fira de Frankfurt, lloc central de les activitats de la cultura catalana com a invitada d’honor a l’edició d’enguany d’aquesta Fira del llibre, que és la més important del món.
 
Una setmana després de l’acte de Frankfurt, serà la ciutat d’Atenes (Grècia), la primera capital cultural de la història, qui acollirà una altra presentació de les capitals de la cultura catalana. Aquesta presentació tindrà lloc en el marc del Symposium internacional “Productivitat de la Cultura”, en el que participaran especialistes de la gestió cultural d’arreu del món. Alhora, amb motiu d’aquesta reunió es presentarà públicament el nou Centre Internacional de Documentació de Capitals Culturals que ha creat recentment l’alcalde d’Atenes, Nikitas Kaklamanis. Aquest centre serà codirigit per Christos Roilos (Grècia), Xavier Tudela (Catalunya) i Joerg-Ingo Weber (Alemanya). Les capitals de la cultura catalana hi tindran un espai específic.
 
Finalment, l’organització Capital de la Cultura Catalana està preparant un spot promocional de les capitals culturals que s’emetrà per una nova cadena de televisió d’àmbit europeu, en les propers setmanes.

24-09-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018