La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 acull diumenge la recreació de la fundació de la Corona d’Aragó


Jaume Aluja i altres membres de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, en la presentació de la recreació de la fundació de la Corona d’Aragó a Barcelona.

El president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, Jaume Aluja, ha presentat aquest matí al Centre Internacional de Premsa de Barcelona la recreació de la fundació de la Corona d’Aragó, amb l’enllaç de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, que se celebrarà aquest proper diumenge, dia 30 de setembre, a Lleida, amb motiu de la seva Capital de la Cultura Catalana d’enguany.
 
A l’escenificació de les noces reials de Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, i la princesa Peronella d’Aragó intervindran més de 150 participants entre actors, dansaires i figurants.
 
Aquesta fastuosa representació es realitzarà a la Seu Vella de Lleida a partir de les 11.30 hores del matí de diumenge, moment en què tindrà lloc la concentració d’espectadors a la Porta dels Apòstols on s’iniciarà l’acte amb l’arribada de nobles i convidats. Tot seguit es recrearà la cerimònia de casament; unes esposalles d’allò més fidels a les que van tenir lloc l’any 1150 a Lleida i que van significar la constitució de la Corona d’Aragó. Després de les núpcies, es tornarà a l’esplanada de la Porta dels Apòstols, on els figurants recrearan el que fou el banquet nupcial, amb plats inspirats en el llibre de cuina medieval Sent Soví, receptari de cuina catalana i un dels manuscrits més antics d’Europa.
 
L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida es va constituir fa onze anys amb un doble objectiu: per una banda, recuperar una tradició popular com era la Festa de Moros i Cristians de Lleida que havia desaparegut i per l’altra, contribuir a revitalitzar el centre històric de la ciutat.

25-09-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018