Tarragona constituirà el 8 de març el Consell Assessor de la candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016


La ciutat de Tarragona constituirà el dia 8 de març el Consell Assessor de la candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016. La reunió tindrà lloc a les set de la tarda, a la sala d'actes de l'Ajuntament. El Consell Assessor estarà presidit per l'alcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal. Formaran part del Consell, el tinent d'alcalde de cultura, Albert Vallvé, les forces polítiques del consistori, les altres institucions tarragonines, l'organització Capital de la Cultura Catalana i les entitats més representatives de la ciutat, que en els propers dies seran convocades.

A la reunió constitutiva del Consell Assessor es presentarà la proposta de línies bàsiques de la candidatura Tarragona 2016, que prèviament han estat revisats per l'àrea de cultura de l'Ajuntament.

Tarragona va decidir presentar la seva candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016 en el ple municipal del 3 de desembre de 2004, per unanimitat de tots els grups polítics. Des d'aleshores, s'han posat les bases de la candidatura, s'ha elegit el logotip, mitjançant un concurs públic en el qual varen participar gairebé dues-centes propostes, s'ha obert la pàgina web ( www.tarragona2016.org ) , s'ha aconseguit el suport, fins avui, de 125 municipis de Catalunya, i s'han dissenyat els pilars de la candidatura, d'acord amb la nova normativa per a l'elecció de les capitals europees de la cultura que la Unió Europea ha aprovat pel període 2005-2019.

18-02-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024