Xavier Tudela promociona Lleida 2007 i Tarragona 2016 a la Capital Europea de la Cultura d’enguany


Assistents a la trobada de capitals europees de la cultura a Sibiu (Romania).

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Sibiu (Romania), que és la Capital Europa de la Cultura d’enguany juntament amb Luxemburg, una trobada de capitals europees de la cultura, tant anteriors com l’actual i dels anys vinents. A la reunió hi han assistit, entre d’altres, representants, a més de la ciutat de Sibiu i de la Capital de la Cultura Catalana, d’Atenes, Berlín, Cracòvia, Essen, Graz, Istambul, Lisboa, Patres, Tessalònica i Turku. A la reunió també hi han participat com a observadors l’alcalde de Burgos i representants de tots els grups polítics del consistori d’aquesta ciutat que vol presentar la seva candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016.
 
Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i membre de la Xarxa Europea de Capitals Culturals, ha explicat als assistents les activitats més destacades desenvolupades fins ara a Lleida 2007. Alhora, ha detallat també que la capital de la cultura catalana d’enguany ha superat la xifra de cinc mil voluntaris, que és una de les més altes registrades mai fins ara en cap capital de la cultura.
 
D’altra banda, Tudela ha explicat també als assistents els progressos de la candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura, que ha superat ja als 320 municipis catalans que li donen suport. Alhora, la reunió ha servit també per a començar a cercar la possible participació dels 47 països membres del Consell d’Europa en la candidatura de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura 2016.

01-10-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018