TSF promocionarà la Capital de la Cultura Catalana arreu d’Europa


Xavier tudela i Josep Adolf Estrader

Televisió Sense Fronteres (TSF) promocionarà a Catalunya i arreu d’Europa les ciutats Capital de la Cultura Catalana, segons acord signat avui per Josep Adolf Estrader, director de TSF, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.
 
Televisió Sense Fronteres és una cadena de televisió transfronterera que neix des de Barcelona, Perpinyà i Andorra i que emet des de l’u d’octubre per satèl.lit, ones hertzianes i cable. Ho fa en quatre llengües, català, anglès, francès i castellà. És la primera vegada que una cadena de televisió dóna al català la mateixa categoria que les altres tres llengües. La cobertura de TSF arriba a tot el continent europeu gràcies a la seva emissió per satèl.lit a través d’Hispasat, en el mateix transponedor que Digital +, Euronews, TV5 Monde i la cadena en anglès d’Al Jazeera.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes; incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
  
Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.

03-10-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018