Les capitals de la cultura catalana es presenten a Frankfurt


Aquest dimecres, dia 10 d’octubre, les capitals de la cultura catalana i Tarragona 2016, que és la candidatura de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura, s’han presentat a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, en la qual la cultura catalana és l’invitada d’honor.
 
Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull, ha presentat la taula rodona en la qual hi han participat, per ordre d’intervenció:
 
- Xavier Tudela, qui ha explicat l’origen històric de les capitals culturals i el seu desenvolupament internacional i nacional català.
 
- Manel Ferré, alcalde d’Amposta, que fou la Capital de la Cultura Catalana 2006, qui ha descrit com va desenvolupar-se la que fou tercera capital de la cultura catalana i el pòsit que la capitalitat cultural ha deixat en aquesta ciutat de les Terres de l’Ebre.
 
- Montse Parra , tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament de Lleida, qui ha explicat com s’està desenvolupant la Capital de la Cultura Catalana 2007, que és la ciutat de Lleida, i que té ja més de cinc mil voluntaris.
 
- Jaume Roure, tinent d’alcalde de l’ajuntament de Perpinyà, que serà la Capital de la Cultura Catalana 2008, ha detallat les principals actuacions previstes en la que serà cinquena Capital de la Cultura Catalana de la història.
 
- Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha exposat com s’està preparant Tarragona 2016, la candidatura de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura, que compte amb el suport del Parlament de Catalunya per unanimitat de tots els grups polítics i que fins ara ha rebut també el suport de 320 ajuntaments catalans.
 
La taula rodona s’ha celebrat al plató Fòrum de la Fira de Frankfurt, lloc central de les activitats de la cultura catalana com a invitada d’honor a l’edició d’enguany d’aquesta Fira del llibre, que és la més important del món.

10-10-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018