Catalunya col.laborarà amb la potenciació del turisme cultural a la República Dominicana


El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, s’ha reunit amb el secretari d’estat (ministre) de Cultura de la República Dominicana, José Rafael Lantigua, per a explicar la iniciativa de les capitals culturals, atès el fet que Santo Domingo aspira a convertir-se en Capital Americana de la Cultura l’any 2010.
 
A la reunió, a la qual també hi ha assistit monsenyor Agripino Núñez Collado, rector de la Pontifícia Universitat Catòlica de la República Dominicana, Alexander Santana, subsecretari administratiu i Lourdes Camilo, subsecretària de patrimoni cultural de la secretaria d’estat, així com José Oviedo, director del Centre d’Estudis Europeus de la universitat pontifícia, Xavier Tudela ha explicat el funcionament de les capitals culturals i ha posat com a exemple la Capital de la Cultura Catalana, de la qual ha detallat àmpliament el que va significar per a Amposta la seva capitalitat cultural de l’any passat i, alhora, ha explicat les activitats que s’estan duent a terme a Lleida, en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana 2007. També s’ha referit a la preparació de la candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura 2016.
 
Un dels aspectes que més ha sorprès a les autoritats culturals dominicanes ha estat la participació dels voluntaris i de la societat civil en les activitats de les capitals culturals de l’àmbit lingüístic català.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana s’ha reunit també amb els sectors culturals privats i empresarials de la República Dominicana interessats en potenciar el turisme cultural del país. Properament s’iniciaran les activitats per aconseguir que la capital de la República Dominicana sigui el referent cultural de les Amèriques l’any 2010, alhora que l’estudi per a potenciar el sector del turisme cultural dominicà, tant intern com internacional.
 
Santo Domingo, fundada el 1496 per Bartolomé Colón, es la primera ciutat creada per europeus al continent americà. La zona colonial va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1990 i inclou, entre d’altres, la primera catedral del continent, la universitat primada d’Amèrica, l’alcàsser de Colón, la fortalesa Ozama, el carrer de les dames, etc. Santo Domingo té també l’ajuntament més antic d’Amèrica. La seva població actual és de més d’un milió d’habitants, dels nou que té la República Dominicana.

07-11-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018