Cinc ciutats dels EUA, Brasil, Mèxic i Argentina distingeixen Xavier Tudela pel seu treball cultural a Amèrica


La ciutat brasilera de São João del-Rei, municipi de vuitanta mil habitants de l’estat de Minas Gerais que té un important patrimoni i activitat cultural, ha atorgat a Xavier Tudela la distinció de ciutadà d’honor del municipi, com a reconeixement del seu treball cultural arreu del continent americà. L’acte de lliurament d’aquesta distinció se celebrarà el 8 de desembre vinent, aniversari de fundació de la ciutat i dia que es farà el relleu de les capitals brasileres de la cultura de l’any 2007 (São João del-Rei) a 2008 (Caxias do Sul).
 
São João del-Rei és la cinquena ciutat del continent americà que distingeix el català Xavier Tudela per la seva activitat cultural al continent americà. Prèviament ho havien fet la també ciutat brasilera de Curitiba, capital de l’estat del Paranà, l’any 2002; Austin, capital de l’estat nordamericà de Texas, l’any 2003; la ciutat argentina de Córdoba, l’any 2005, i, finalment, la ciutat mexicana de Guadalajara (Jalisco), l’any 2006.
 
Xavier Tudela (Barcelona, 1958) és l’actual president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, que inclou la Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ); la Capital Americana de la Cultura ( www.cac-acc.org ); la Capital Brasilera de la Cultura ( www.capitalbrasileiradacultura.org ) i la US Capital of Culture ( www.culturalcapital.us ). Tudela codirigeix també el Centre Internacional de Documentació de Capitals Culturals d’Atenes (Grècia), ciutat que va ser la primera capital cultural de la història.

28-11-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018