Lleida passa el relleu de la Capital de la Cultura Catalana a Perpinyà fent un repàs dels mil actes organitzats aquest 2007


Representants institucionals en l'acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007.

Aquest dilluns al vespre la ciutat de Lleida ha passat el relleu oficial com a Capital de la Cultura Catalana a Perpinyà en un acte presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat pel president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la tinent d'alcalde de la Paeria i regidora de Cultura, Montse Parra; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Perpinyà, Capital de la Cultura Catalana 2008, Jaume Roure, i la diputada i presidenta de la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya, Maria Mercè Roca.
 
A l’acte també hi ha assistit el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, diversos diputats del Parlament de Catalunya, regidors de la Paeria i representants de les més de dues-centes cinquanta entitats que han donat suport i col.laborat amb Lleida 2007, capitalitat que formalment acabarà el 31 de desembre vinent.
 
El tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Amposta, Francesc Josep Fosch, i la regidora de cultura d’aquest municipi de les Terres de l’Ebre que va ser la capital cultural de l’any passat, Maria del Mar Panisello, també han assistit a la cerimònia de relleu, així com l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el regidor de cultura d’aquest municipi de l’Alt Empordà, Ciro Llueca, que serà la Capital de la Cultura Catalana 2009.
 
En el seu discurs Ros ha destacat que enguany Lleida ha donat un nou impuls a la seva projecció exterior i ha fet un repàs d'alguns dels 1.000 actes culturals organitzats en aquest 2007.
 
De la seva banda, Xavier Tudela ha recordat que enguany han estat milers les persones que s’han desplaçat fins a Lleida per a participar en algun acte de la capitalitat cultural, que Lleida ha estat present en molts fòrums internacionals, la Buchmesse de Frankfurt inclosa, i que més de cinc mil persones han donat el seu suport directe a la capitalitat cultural com a voluntari.
 
La Presidenta de la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya, Maria Mercè Roca, ha manifestat que els objectius de la capitalitat cultural són molt positius pel país i es necessari el seu reforçament. Alhora, ha recordat que el Parlament de Catalunya va donar suport, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004, a la Capital de la Cultura Catalana.
 
Jaume Roure, tinent d’alcalde de Perpinyà, Capital de la Cultura Catalana 2008, ha invitat tothom a participar en els actes de la seva propera capitalitat, que seran presentats el 19 de desembre vinent.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
 
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els primers sis municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

10-12-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018