Constituït el comitè organitzador de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007


Xavier Sàez, tinent d'alcalde de Cultura de Lleida, i Xavier Tudela, president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, durant la presentació del comitè organitzador Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007.

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Xavier Sàez, i el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han presentat avui la composició del comitè organitzador de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007. En el comitè hi ha presència, entre d'altres, de totes les forces polítiques amb representació a La Paeria (Ajuntament de Lleida).

Les funcions del comitè són les de conèixer les propostes concretes que es presentin, aprovar la inclusió de les activitats al programa general, assessorar i debatre totes les propostes i conèixer els pressupostos i les diferents accions de gestió.

Durant la presentació del comitè organitzador, tant Xavier Sàez com Xavier Tudela han fet una crida a no polititzar la capitalitat cultural de l'any vinent, tot i que hi hagi eleccions municipals. Tudela ha expressat que “Lleida 2007 és un projecte de suma, d'integració, de ciutat i ha de servir perquè tot el país conegui millor la cultura que es fa a ponent i, alhora, Lleida sigui un dels referents internacionals de la cultura catalana. Per aconseguir això, és del tot imprescindible que la capitalitat cultural sigui assumida, sentida i viscuda per tots els ciutadans de Lleida, sense exclusió".

De la seva part, Xavier Sàez ha declarat que “la Capital de la Cultura Catalana serà un punt de trobada ciutadana. A Lleida hi ha prou elements culturals de primer nivell per esdevenir capital cultural. Volem superar els 500 actes durant tot l'any 2007".

Lleida serà el 2007 la quarta Capital de la Cultura Catalana de la història després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i Amposta 2006. La Capital de la Cultura Catalana forma part de la Xarxa Europea de Capitals Culturals (ECCM).

20-02-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024