La Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 retolarà els senyals de trànsit de la ciutat en versió bilingüe català - francès


Lleida dóna el relleu a Perpinyà com a Capital de la Cultura Catalana.

L’Ajuntament de Perpinyà ha aprovat una partida pressupostària de mig milió d’euros per a substituir l’actual retolació dels senyals de trànsit dels carrers d’aquesta ciutat nordcatalana per una de més actual que, a més, inclogui totes les indicacions en català i en francès.
 
D’aquesta manera, l’actual Capital de la Cultura Catalana 2008 continua amb el seu treball en favor d’implantar el bilingüisme català-francès a la ciutat. Des de fa temps, els noms dels carrers de Perpinyà i els indicadors del centre històric del municipi estan en versió catalana i francesa.
 
Dissabte passat, dia 12 de gener, Perpinyà va inaugurar oficialment la seva Capital de la Cultura Catalana d’enguany, acte en el qual hi van intervenir l’alcalde de la ciutat, Joan Pau Alduy; Àngel Ros, alcalde de Lleida, ciutat que va passar el testimoni de la capitalitat cultural a Perpinyà; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; representats de les capitals culturals Amposta 2006, Figueres 2009, etc.
 
En aquest acte, Joan Pau Alduy, alcalde de Perpinyà i senador de la República francesa, va recordar els quinze anys d’intents treball de recuperació de la llengua i identitat catalanes que es fa des de l’ajuntament de Perpinyà i que la capitalitat de la cultura catalana és una fita i ha de significar un nou impuls en aquest treball. “Per a nosaltres, la capitalitat cultural és el reconeixement de la nostra cultura i de la nostra història catalana i un moment d'acceleració en la voluntat d'integració dintre de l'espai català”, va comentar Alduy.

16-01-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018