La ciutat brasilera d’Olinda (Pernambuco) distingeix Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, com a ciutadà d’honor


La ciutat d’ Olinda , municipi de l’estat brasiler de Pernambuco, que té una població de gairebé quatre-cents mil habitants, una de les urbs colonials més ben conservada del Brasil i que el 1982 fou declarada Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat per la Unesco, ha distingit a Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i del Bureau Internacional de Capitals Culturals, com a ciutadà d’honor. Olinda va ser, el 2006, la primera Capital Brasilera de la Cultura de la història. L’acte de lliurament d’aquesta distinció es farà d’aquí a unes setmanes en sessió solemne d’aquest ajuntament brasiler.
 
Olinda és la sisena ciutat del continent americà que distingeix el català Xavier Tudela per la seva activitat cultural. Prèviament ho havien fet la també ciutat brasilera de Curitiba , capital de l’estat del Paranà, l’any 2002; Austin , capital de l’estat nordamericà de Texas, l’any 2003; la ciutat argentina de Córdoba , l’any 2005; la ciutat mexicana de Guadalajara (Jalisco), l’any 2006, i São João del-Rei (Minas Gerais, Brasil), el 2007. D’altra banda, fa uns dies, l’alcalde de Perpinyà , Joan Pau Alduy, va lliurar a Xavier Tudela la Medalla de la ciutat.
 
Xavier Tudela (Barcelona, 1958) és president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, que inclou la Capital de la Cultura Catalana; la Capital Americana de la Cultura; la Capital Brasilera de la Cultura i la US Capital of Culture. Tudela codirigeix també el Centre Internacional de Documentació de Capitals Culturals d’Atenes (Grècia), ciutat que va ser la primera capital cultural de la història.

23-01-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018