La revista Auriga publica un número especial sobre el llegat grecoromà a Catalunya


La revista Auriga, dedicada a la divulgació del món clàssic, ha presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) el número 49 d’aquesta publicació, dedicada exclusivament a les actes del III Fòrum Auriga, diàleg sobre el llegat grecoromà a Catalunya, que es va celebrar els dies 17 i 18 de novembre en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007.
 
La presentació l’ha feta Joan Busqueta, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Montserrat Tudela, directora del Fòrum Auriga, i Joan-Ramon Gonzàlez, director territorial d’aquest Fòrum (fotografia adjunta).
 
Durant el decurs del III Fòrum Auriga es van presentar 26 projectes o actuacions que s’estan duent a terme actualment relacionades amb el llegat grecoromà a Catalunya, d’entre els quals cal destacar la celebració del centenari de la recuperació institucional d’Empúries i la presentació pública de l’Inventari Papirològic de Catalunya.
 
Es va detallar també l’actualitat de dos jaciments del Segrià. La vil.la del Romeral d’Albesa i el Tossal del Moro de Corbins.
 
Durant el III Fòrum Auriga es va decidir començar a treballar per tal que el llegat grecoromà a la mediterrània pugui ser inclòs a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.
 
Finalment, el IV Fòrum Auriga se celebrarà a Perpinyà, els dies 8 i 9 de novembre d’enguany, també en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana.

18-02-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018