Un miler de persones participen en el Dictat Català de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008


Aquest dissabte, dia 1 de març, la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 ha celebrat el seu tradicional Dictat Català, en el satèl·lit del palau d’exposicions.
 
Un miler de persones han participat en aquest any de la capitalitat cultural en el Dictat, que es va instaurar l’any 2.000, amb la voluntat de mostrar que la llengua viu a Catalunya Nord.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha estat l’encarregat d’obrir el sobre que contenia el text inèdit del dictat, titulat “La corbata”, redactat per l’escriptor nordcatalà Joan-Lluís Lluís, i que posteriorment ha estat llegit a tots els assistents.
 
El dia 1 d’abril es proclamaran els resultats. Es premiarà els millors dictats amb lots de llibres i cada participant rebrà un diploma acreditatiu de la seva participació.

El Dictat Català de Perpinyà està organitzat per l’Institut Font Nova de la Vila de Perpinyà amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, Edicions Larousse i amb la col.laboració de la Federació per a la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes, Ràdio Arrels, el Col.lectiu de Professors de català per a Adults, l’Associació per a l’ensenyament del català (Aplec), Òmnium Cultural Catalunya Nord, Edicions del Trabucaire, el Festival Castell de Peralada i la Gran Enciclopèdia Catalana.

01-03-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2023