Córdoba 2006 inaugurarà divendres la seva capital cultural, després que ja ho han fet Amposta (Catalunya), Patres (Grècia) i Olinda (Brasil)


Catedral de Córdoba (Argentina).

La ciutat argentina de Córdoba inaugurarà aquest proper divendres la seva Capital Americana de la Cultura 2006. Córdoba serà la darrera de les capitals de la cultura d'enguany en obrir oficialment la seva capitalitat cultural, després que ja ho hagin fet Amposta (14 de gener), com a Capital de la Cultura Catalana, Patres (21 de gener), com a Capital Europea de la Cultura, i Olinda (24 de febrer), com a Capital Brasilera de la Cultura.

La cerimònia oficial d'obertura de Córdoba com a Capital Americana de la Cultura 2006 comptarà amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Luis Alfredo Juez, del president del Bureau Internacional de Capitals Culturals i, alhora, de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i d'un representant del govern federal argentí. El mateix divendres hi haurà un multitudinari concert de Mercedes Sosa.

Córdoba és una ciutat de més d'un milió d'habitants, amb una població universitària de gairebé cent cinquanta mil alumnes i la segona urbs més important de l'Argentina.

La Capital Americana de la Cultura és una aportació catalana a la integració americana. Fou instituïda el 1998 i té com a objectius els de promoure la integració interamericana des de l'àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els diversos pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional i posant de relleu, alhora, el patrimoni cultural comú. La Capital Americana de la Cultura promou internacionalment les ciutats capitals culturals i estableix nous ponts de cooperació amb les altres zones del món en les que existeix la capital cultural, entre les quals els territoris de cultura catalana. Està acreditada davant de l'Organització dels Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments europeu i llatinoamericà. Fins ara, han estat elegides com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats: Mérida (Mèxic) 2000; Iquique 2001; Maceió (Brasil) 2002; Ciutat de Panamà (Panamà) i Curitiba (Brasil) 2003; Santiago (Xile) 2004; Guadalajara (Mèxic) 2005 i Córdoba (Argentina) 2006.

27-02-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024