La Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 i el rugbi de la USAP presents a Londres el proper 5 d’abril


Dimarts vinent, dia 1 d’abril, a les 13.00 h., es presentarà a la Delegació de la Vila de Perpinyà a Barcelona (carrer Diputació, 280, baixos) l’equipament que lluirà la USAP de Perpinyà en el partit de quarts de final de la Copa d’Europa de rugbi que jugarà el proper dissabte dia 5 d’abril a Londres, amb el London Irish, en el Madejski Stadium (25.000 espectadors de capacitat) de la capital britànica.
 
La presentació de l’equipament de l’USAP anirà a càrrec del regidor de la Vila de Perpinyà, Jaume Roure, representants de la directiva de la USAP, dos jugadors de l’equip, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
Gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament de Perpinyà, la USAP lluirà en el seu equipament en aquest partit l’emblema de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008, amb la qual cosa, atès que el partit es transmet per televisió, milions de persones a Europa podran conèixer la també pertinença de la ciutat de Perpinyà a l’àmbit lingüístic i cultural català, i l’estreta relació de Perpinyà amb Barcelona, una relació que podria ser encara més palesa en el cas que la USAP passi a semifinals. Si és així, l’equip perpinyanès disputarà el seu partit com a local a l’Estadi Olímpic de Montjuïc el dia 27 d’abril. En conseqüència, Barcelona podria acollir un esdeveniment esportiu cabdal amb el desplaçament de milers de seguidors nord catalans.
 
La Copa d’Europa de Rugbi, o HCUP, és la màxima competició per a clubs de rugbi a 15 al continent europeu. La juguen 24 equips d’Anglaterra, Escòcia , França, Irlanda, Itàlia i País de Gal.les. L’any 2004 l’USAP va arribar a la final d’aquesta competició, tot i que la va perdre contra el Tolosa de Llenguadoc.
 
L’USAP (Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà) és un dels dos equips de rugbi d’aquesta ciutat de Catalunya Nord. L’altre equip, el Dragons, juga rugbi a tretze jugadors. Fundat fa més d’un segle (1902), la USAP juga els partits de casa a l’estadi Aimé Giral de Perpinyà, amb capacitat per a 13.500 espectadors, els quals omplen habitualment el camp de banderes catalanes i canten L’Estaca, la cançó de Lluís Llach convertida en himne del club.

29-03-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018