La ciutat de Figueres es convertirà oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2009 el proper 26 d’abril


D’esquerra a dreta: Ciro Llueca, regidor de cultura de Figueres; Santi Vila, alcalde de Figueres, i Xavier Tudela president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

La ciutat de Figueres, municipi de 42.000 habitants de l’Alt Empordà, es convertirà oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2009 el dissabte 26 d’abril. El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila, signaran en un acte públic al Saló de Plens de l’Ajuntament l’acord de nominació pel qual Figueres es convertirà en la sisena Capital de la Cultura Catalana després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.
 
Figueres ha estat elegida Capital de la Cultura Catalana 2009 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Lluís Ferrer, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; Màrius Rubiralta, rector de la Universitat de Barcelona; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic, i Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

30-03-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018