La USAP presenta a Barcelona la samarreta amb l'emblema de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 amb la qual jugarà a Londres


Aquest dimarts s’ha presentat a la Delegació de la Vila de Perpinyà a Barcelona la samarreta amb la qual la USAP de Perpinyà jugarà en el partit de quarts de final de la Copa d’Europa de rugbi, que se celebrarà el proper dissabte dia 5 d’abril a Londres, amb el London Irish, en el Madejski Stadium (25.000 espectadors de capacitat) de la capital britànica.
 
La presentació de l’equipament de la USAP ha anat a càrrec del regidor de la Vila de Perpinyà, Jaume Roure, representants de la directiva de la USAP, dos jugadors de l’equip, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
Gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament de Perpinyà, la USAP lluirà en el seu equipament en aquest partit l’emblema de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008, amb la qual cosa, atès que el partit es transmet per televisió, milions de persones a Europa podran conèixer la també pertinença de la ciutat de Perpinyà a l’àmbit lingüístic i cultural català.
 
D’altra banda, en la roda de premsa de presentació s’ha informat també que, tot i la sol.licitud oficial presentada per la USAP, si l’equip perpinyanès es classifica per a la semifinal el partit no es podrà jugar a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, el dia 27 d’abril, com la USAP volia. La Federació Europea de rugbi ha adduït que la coincidència amb el Gran Premi de Fórmula I al circuit de Montmeló, i el previsible desplaçament de gairebé cinquanta mil persones del nord fins a Barcelona feia inviable que el partit es jugués a Montjuïc. Si la USAP es classifica, la semifinal com a local de la Copa d’Europa de rugbi la jugarà a Montpeller.
 
En la mateixa roda de premsa, el president de la Federació Catalana de Rugbi, Xavier-Albert Canal Gomara, i Francesc Fabregat, de l’empresa Barcelona Serveis Municipals, de l’Ajuntament de Barcelona, han informat que estan treballant per a fer una festa del rugbi català a Montjuïc l’estiu vinent i en la qual la USAP de Perpinyà tindria un protagonisme especial.
 
La Copa d’Europa de Rugbi, o HCUP, és la màxima competició per a clubs de rugbi a 15 al continent europeu. La juguen 24 equips d’Anglaterra, Escòcia, França, Irlanda, Itàlia i País de Gal.les. L’any 2004 la USAP va arribar a la final d’aquesta competició, tot i que la va perdre contra el Tolosa de Llenguadoc.
 
La USAP (Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà) és un dels dos equips de rugbi d’aquesta ciutat de Catalunya Nord. L’altre equip, el Dragons, juga rugbi a tretze jugadors. Fundat fa més d’un segle (1902), la USAP juga els partits de casa a l’estadi Aimé Giral de Perpinyà, amb capacitat per a 13.500 espectadors, els quals omplen habitualment el camp de banderes catalanes i canten L’Estaca, la cançó de Lluís Llach convertida en himne del club.

01-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2021