Tarragona acollirà l’acte de proclamació dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea el dia 9 de maig


La ciutat de Tarragona acollirà el 9 de maig, Dia d’Europa, l’acte de proclamació dels 50 personatges de tots els temps que més han influït en la cultura europea, iniciativa desenvolupada per l’organització Capital de la Cultura Catalana, amb motiu dels 50 anys d’existència de la Unió Europea.
 
L’acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, tindrà lloc el dia 9 de maig, a les 13.00 h., a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona. Intervindran representants de tots els grups polítics del consistori, a més el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
Tarragona acollirà aquesta activitat de projecció europea i internacional en la seva condició de candidata de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura 2016.
 
El període de votació dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea es va iniciar el mes d’octubre de 2007 i finalitzarà el dia 1 de maig de 2008.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, ha declarat que “la cultura és el substrat que uneix als europeus. Com millor coneguem l’herència de les persones que han destacat en l’aportació cultural al nostre continent més capaços serem de construir una Europa forta i sòlida”.
 
Per participar en l’elecció dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea només cal enviar un correu electrònic a vote@euroculture50.eu amb el nom del personatge proposat.
 
Una vegada superats els cent mil vots, procedents de tota Europa, la classificació actual dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea és la següent:

Leonardo da Vinci
W.A. Mozart
Shakespeare
Galileu
Miquel Àngel
Sòcrates
Albert Einstein
Beethoven
Aristòtil
Carlemany
Molière
Van Gogh
J. S. Bach
Picasso
Charles Chaplin
Johannes Gutenberg
Miguel de Cervantes
Kant
Sigmund Freud
Keynes
Karl Marx
Lumière
Joan XXIII
Johann Strauss
Lleó Tolstoi

Charles Darwin
Martí Luter
Charles Dickens
Rousseau
Thomas Mann
Giuseppe Verdi
Plató
Fyodor Dostoievski
John Lennon
Velázquez
Sòfocles
Ramon Llull
Marie Curie
Alfred Nobel
Voltaire
René Descartes
Friedrich Nietzsche
Dante
Henri Dunant
Simone de Beauvoir
Botticelli
Pierre Coubertain
Pau Casals
Baden Powell
Maquiavel

04-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018