300 banderes catalanes acompanyen la USAP de Perpinyà a Londres, on l’equip llueix l’emblema de la Capital de la Cultura Catalana 2008


Aquest dissabte, dia 5 d’abril, la USAP de Perpinyà ha jugat els quarts de final de la Copa d’Europa de Rugbi amb el London Irish, en el Madejski Stadium, davant de vint mil persones.  
 
Tot i que l’equip perpinyanès ha perdut per 20 a 9, i en conseqüència no podrà jugar les semifinals d’aquesta competició europea, ha fet una gran labor de promoció de la seva catalanitat.
 
La USAP ha incorporat a la samarreta l’emblema de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 i ha estat acompanyat per força seguidors vinguts des de Catalunya Nord, els quals han portat al Madejski Stadium 300 banderes catalanes i han entonat càntics durant tot el partit manifestant la catalanitat de la USAP.
 
Al partit hi ha assistit també el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, qui ha manifestat que “l’esport és un element de primer ordre en les relacions socials internacionals. En els darrers anys hem tingut la sort que equips com la USAP, el Barça, etc. han jugat finals continentals dels seus esports i, com a conseqüència d’aquest fet, molts europeus han pogut descobrir la pertinença a la mateixa nació cultural d’aquests equips tant representatius de Perpinyà i de Barcelona, ja que incorporen amb tota naturalitat la mateixa bandera catalana”.
 
Tudela ha volgut agrair a la USAP i a l’Ajuntament de Perpinyà l’esforç de promoció cultural catalana que han fet en aquest desplaçament a Londres i els ha encoratjat a continuar en aquesta mateixa línia si, com és previsible hores d’ara, tornen a jugar la Copa d’Europa de rugbi la temporada vinent. “A més, com ja es volia fer en cas que la USAP s’hagués classificat per a la semifinal, esperem que la temporada vinent algun partit de la Copa d’Europa de Rugbi la USAP el pugui jugar a Montjuïc com a equip local”, ha expressat el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.
 
D’altra banda, dimarts d’aquesta mateixa setmana, en la roda de premsa de presentació de la samarreta de la USAP d’aquest partit de Londres, celebrada a la delegació de Perpinyà a Barcelona, es va informar per part del president de la Federació Catalana de Rugbi, Xavier-Albert Canal Gomara, i Francesc Fabregat, de l’empresa Barcelona Serveis Municipals de l’Ajuntament de Barcelona, que s’està treballant per a fer una festa del rugbi català a Montjuïc l’estiu vinent, en la qual la USAP de Perpinyà tindria un protagonisme especial.
 
La Copa d’Europa de Rugbi, o HCUP, és la màxima competició per a clubs de rugbi a 15 al continent europeu. La juguen 24 equips d’Anglaterra, Escòcia, França, Irlanda, Itàlia i País de Gal.les. L’any 2004 la USAP va arribar a la final d’aquesta competició, tot i que la va perdre contra el Tolosa de Llenguadoc.
 
La USAP (Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà), fundat fa més d’un segle (1902), juga els partits de casa a l’estadi Aimé Giral de Perpinyà, amb capacitat per a 13.500 espectadors, els quals omplen habitualment el camp de banderes catalanes i canten L’Estaca, la cançó de Lluís Llach convertida en himne del club.

05-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018