Antena 3 Internacional i la Capital Americana de la Cultura inicien l'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana


Mar Martínez-Raposo, directora d'Antena 3 Internacional, i Xavier Tudela, president de la Capital Americana de la Cultura.

Amb motiu dels deu anys de la instauració de la Capital Americana de la Cultura, iniciativa impulsada per la Capital de la Cultura Catalana, el Bureau Internacional de Capitals Culturals, a través de l'organització Capital Americana de la Cultura ( www.cac-acc.org ) i Antena 3 Internacional ( www.antena3.com ) promouen l'elecció ciutadana dels 100 personatges de tots els temps que més han influït en la cultura llatinoamericana, siguin de l'àmbit de les arts, les humanitats o les ciències, amb la voluntat de divulgar la cultura llatinoamericana d'una manera rigorosa, didàctica, pedagògica, lúdica i a la vegada aprofundir en el coneixement dels personatges del continent americà elegits.

Els ciutadans de tots els països llatinoamericans poden participar en l'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana, els quals podran estar vius o morts. En el cas de ser personatges vius hauran d'haver completat una obra significativa.

Per tal que tots els països llatinoamericans tinguin personatges inclosos en la llista final, la votació es desenvoluparà en dues fases diferents:

En la primera fase, la votació serà per països. Cada país tindrà el següent nombre de personatges a la llista final:

Argentina (9); Bolívia (3); Brasil (14); Colòmbia (9); Costa Rica (2); Cuba (4); Equador (4); El Salvador (2); Puerto Rico/Estats Units (5); Guatemala (4); Hondures (2); Mèxic (12); Nicaragua (2); Panamà (2); Paraguai (2); Perú (7); República Dominicana (3); Uruguai (2); Veneçuela (6); Xile (4); Altres (2).

La votació nacional en cadascun dels països llatinoamericans s'efectuarà durant el període comprès entre el 21 d'abril i fins el 31 d'agost de 2008. El dia 8 de setembre es donarà a conèixer el resultat de la votació nacional.

En la segona fase, els personatges aportats per tots els països llatinoamericans seran posats a votació comú, d'on sortirà la llista definitiva, ordenada per nombre de vots. Aquesta segona fase es desenvoluparà entre el 15 de setembre i el 30 d'octubre d'enguany.

Durant el mes de novembre d'aquest any, es donarà a conèixer el resultat final de l'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana, en una Gala Internacional que se celebrarà a Brasília, que és la Capital americana de la Cultura 2008.

Tant la directora d'Antena 3 Internacional, Mar Martínez-Raposo, com el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, s'han mostrat molt satisfets per l'inici la propera setmana de la campanya d'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana.

Mar Martínez-Raposo ha declarat que é─˙Antena 3 Internacional, amb la seva presència a 19 països llatinoamericans més algunes zones d'Estats Units, és el vehicle ideal per a fer arribar aquesta important campanya de promoció cultural, que haurà de motivar la potenciació del coneixement dels grans referents culturals llatinoamericansé─¨.

De la seva banda, Xavier Tudela ha expressat que é─˙amb l'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana pretenem que cada país llatinoamericà assumeixi la cultura com un element d'inclusió social. A més, potenciarem al màxim la participació col.lectiva, sigui de centres d'ensenyament, entitats socials o culturals, i també el propi nucli familiar. Més enllà del resultat final, el més important serà la participació i el coneixement cultural que s'obtindrà d'aquesta participació.

Promocionat des de la programació d'Antena 3 Internacional, els ciutadans que desitgin participar en l'elecció dels 100 personatges que més han influït en la cultura llatinoamericana podran accedir a tota la informació d'aquesta campanya cultural a través de les pàgines web www.cac-acc.org i www.antena3.com . La votació haurà d'enviar-se a través del correu electrònic vote100@cac-acc.org

LA CAPITAL AMERICANA DE LA CULTURA, creada el 1998, té com a objectiu promoure la integració interamericana des de l'àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional, posant de relleu alhora el patrimoni cultural comú. L'organització Capital Americana de la Cultura és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, promou internacionalment les ciutats capitals culturals i estableix nous ponts de cooperació amb Europa, continent que té establerta la capital cultural des de 1985. Està acreditada davant l'Organització dels Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments Llatinoamericà i Europeu. Fins ara, han estat designades com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats: Mérida (Mèxic) 2000; Iquique (Xile) 2001; Maceió (Brasil) 2002; Ciudad de Panamà (Panamà) i Curitiba (Brasil) 2003; Santiago (Xile) 2004; Guadalajara (Mèxic) 2005; Córdoba (Argentina) 2006, Cusco (Perú) 2007, y Brasília 2008 (Brasil).

El Bureau Internacional de Capitals Culturals és un organisme que agrupa a la Capital Americana de la Cultura ( www.cac-acc.org ), la Capital Brasilera de la Cultura ( www.capitalbrasileiradacultura.org ), la US Capital of Culture ( www.culturalcapital.us ), i la Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) , com a iniciatives consolidades i altres projectes de creació de capitals culturals en preparació. Xavier Tudela és el president de la Capital Americana de la Cultura i del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

ANTENA 3 INTERNACIONAL

Antena 3 Internacional emet des de Madrid per a Amèrica, en directe, 24 hores al dia, via satèl.lit. El canal internacional d'Antena 3 ofereix al públic americà els millors programes que Antena 3 Televisió produeix pels seus espectadors, juntament a d'altres espais pensats i adreçats especialment per a l'audiència iberoamericana.

Antena 3 Internacional posa a l'abast dels seus espectadors el millor entreteniment a través d'una programació amena, àgil i familiar. Informa amb rigor i en directe de tots els esdeveniments a través dels seus noticiaris, informatius especials i programes d'actualitat, i entreté a l'espectador americà amb els seus magazines, concursos i les sèries de ficció de més èxit.

Més de vint milions de persones, en cinc milions de llars, sintonitzen el canal internacional d'Antena 3 i gaudeixen de la seva programació. Antena 3 Internacional es distribueix a 19 països iberoamericans i als EUA. També és accessible per a qualsevol persona des de qualsevol lloc del món a través del portal de la cadena www.antena3.com i teleporlared.com. Mar Martínez-Raposo és la directora de Antena 3 Internacional.

14-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018