Andorra participarà en la Capital de la Cultura Catalana


El ple del comú d’Escaldes-Engordany, una de les set parròquies (territoris en què es divideix administrativament el Principat d’Andorra), ha aprovat presentar la seva candidatura a la Capital de la Cultura Catalana 2010. “Escaldes-Engordany 2010, font de diversitat” és el lema triat per a la candidatura.
 
El conseller de Cultura de la corporació escaldenca, Pere Moles, ha explicat que la parròquia compleix tots els requisits per ser candidata: "Nosaltres tenim tots els números perquè, a més, l’idioma oficial d’Andorra és el català." Si finalment Escaldes fos escollida, la capitalitat aportaria, en l’àmbit econòmic, un gran dinamisme als establiments hotelers i als restauradors, al mateix temps que donaria un gran prestigi a la parròquia i contribuiria a incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes”.
 
El Comú està a l’espera de saber si altres corporacions recolzaran la iniciativa. Des del Govern andorrà ja han ofert el seu suport perquè consideren que l’esdeveniment és de gran rellevància.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
 
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els primers sis municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana. Actualment, està obert el període de presentació de candidatures per a l'any 2010.

17-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018