Perpinyà promociona la seva Capital de la Cultura Catalana 2008 al Saló del Turisme de Barcelona i presenta els actes de la Diada de Sant Jordi


La ciutat de Perpinyà ha aprofitat la celebració del Saló Internacional del Turisme de Catalunya per a promocionar la seva Capital de la Cultura Catalana 2008. El Saló es clou aquest diumenge, dia 20 d’abril.
 
Durant tots els dies de Saló s’ha distribuït abundant material sobre Perpinyà 2008 i dues persones han estat informant permanentment de les activitats que es realitzen en aquesta ciutat nordcatalana en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana d’enguany. Dijous passat, Jaume Roure, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà; Pascal Egret, delegat de la Vila de Perpinyà a Barcelona, i altres responsables de l’activitat cultural varen presentar oficialment al Saló les activitats de Perpinyà 2008.
 
D’altra banda, Perpinyà esta desenvolupant una intensa activitat amb motiu del Sant Jordi d’enguany, que es va iniciar el passat 8 d’abril i que s’allargarà fins el 31 de maig. La Diada del llibre i de la rosa a la Capital de la Cultura Catalana 2008 tindrà una especial rellevància el proper dissabte, dia 26 d’abril, quan Sant Jordi sortirà al carrer. Dissabte vinent hi haurà parades de llibres amb autors, llibreters i editors; la gran exposició (Quiosc.cat) de totes les publicacions periòdiques i revistes en català de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català; la fira del llibre d’ocasió; la benedicció i degustació de vi, pa i coques de Sant Jordi, amb la participació dels Gegants de Perpinyà; la història del vell Perpinyà al llarg dels carrers, per part dels alumnes bilingües del col.legi Jean Moulin, que presentaran tres itineraris pel Perpinyà vell acompanyats de Mus’cat (música tradicional); la signatura de DVD’s per part de Jordi Barre, el cantant emblemàtic de Catalunya Nord; la conferència de Miquel Adroher, professor de la Universitat de Perpinyà, sobre Francesc Eiximenis, en el marc del cicle de conferències 1.000 anys de cultura de la pau , que s’està celebrant a Perpinyà amb motiu de la seva capitalitat cultural; tallers per a infants sobre la llegenda de Sant Jordi, etc.

20-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018