Escaldes-Engordany (Andorra) candidat oficial a la Capital de la Cultura Catalana 2010


Escaldes-Engordany, una de les set parròquies d’Andorra, territori en què es divideix administrativament el país dels Pirineus, ha estat declarat avui candidat oficial a la Capital de la Cultura Catalana 2010. Escaldes-Engordany va aprovar en el darrer ple del seu Comú la presentació de la candidatura amb el lema “Escaldes-Engordany 2010, font de diversitat”.
 
Escaldes-Engordany és el segon municipi candidat a la setena capitalitat cultural catalana després que Badalona (Barcelonès) va ser declarada ahir també municipi candidat.
   
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.
  
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

22-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018