Joan Brossa, Pau Casals, Josep Anselm Clavé, Pep Ventura i Margarida Xirgu accedeixen a la final de l'apartat de música i arts escèniques dels 7 savis de Catalunya


L'organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) ha fet públic avui que Joan Brossa, Pau Casals, Josep Anselm Clavé, Pep Ventura i Margarida Xirgu són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l'apartat de música i arts escèniques dels 7 savis de Catalunya. Un total de 3.112 persones han participat en l'elecció.

Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l'àmbit de música i arts escèniques han estat: Isaac Albéniz, Victòria dels Àngels, Manuel Blancafort, Joan Brossa, Maria Aurèlia Capmany, Pau Casals, Josep Anselm Clavé, Joan Pau Giné, Enric Granados, Adrià Gual, Àngel Guimerà, Ignasi Iglesias, Joan Lamote de Grignon, Oriol Martorell, Roseta Mauri, Frederic Mompou, Tete Montoliu, Xavier Montsalvatge, Enric Morera, Serafí Pitarra, Fabià Puigserver, Charlie Rivel, Josep Maria de Sagarra, Pep Ventura i Margarida Xirgu.

D'altra banda, fins aquest proper diumenge al vespre, l'organització Capital de la Cultura Catalana ha posat a votació vint-i-cinc nous personatges, del total de 175 aspirants a persona més sàvia de Catalunya. Aquesta setmana s'està votant l'àmbit de les humanitats. Els candidats són: Bonaventura Carles Aribau, Jaume Balmes, Miquel Batllori, Francesca Bonnemaison, Pere Bosch i Gimpera, Francesc Eiximenis, Josep Ferrater Mora, Joaquim Folch i Torres, Carme Karr, Ramon Llull, Joan Margarit, Marta Mata, Apel·les Mestres, Bernat Metge, Manuel Milà i Fontanals, Juliana Morell, Ramon Muntaner, Abat Oliba, Eugeni d'Ors, Francesc Pujols, Baldiri Reixac, Jordi Rubió i Balaguer, Ramon Sibiuda, Jaume Vicens i Vives i Joan Lluís Vives i March.

En les setmanes següents es posaran a votació els àmbits d'arts plàstiques, ciències i tecnologia, economia i política, una vegada votats els àmbits de llengua i literatura, música i arts escèniques i humanitats.

Una vegada coneguts els cinc finalistes de cadascun dels set àmbits, s'elegiran definitivament les 7 persones més sàvies de Catalunya. A la web www.ccc.cat hi ha tota la informació d'aquesta campanya, les biografies dels 175 candidats, el calendari i els procediments de votació, que poden ser per correu electrònic, sms i telèfon.

La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.

23-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018