Miquel Batllori, Francesc Eiximenis, Carme Karr, Ramon Llull i l’Abat Oliba accedeixen a la final de l’apartat d’humanitats dels 7 savis de Catalunya


L’organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) ha fet públic avui que Miquel Batllori, Francesc Eiximenis, Carme Karr, Ramon Llull i l’Abat Oliba són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l’apartat d’humanitats dels 7 savis de Catalunya. Un total de 3.621 persones han participat en l’elecció.
 
Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l’àmbit d’humanitats han estat: Bonaventura Carles Aribau, Jaume Balmes, Miquel Batllori, Francesca Bonnemaison, Pere Bosch i Gimpera, Francesc Eiximenis, Josep Ferrater Mora, Joaquim Folch i Torres, Carme Karr, Ramon Llull, Joan Margarit, Marta Mata, Apel·les Mestres, Bernat Metge, Manuel Milà i Fontanals, Juliana Morell, Ramon Muntaner, Abat Oliba, Eugeni d’Ors, Francesc Pujols, Baldiri Reixac, Jordi Rubió i Balaguer, Ramon Sibiuda, Jaume Vicens i Vives i Joan Lluís Vives i March.
 
D’altra banda, fins aquest proper diumenge al vespre, l’organització Capital de la Cultura Catalana ha posat a votació vint-i-cinc nous personatges, del total de 175 aspirants a persona més sàvia de Catalunya. Aquesta setmana s’està votant l’àmbit de les arts plàstiques. Els candidats són: Pere Blai, Miquel Blay i Fàbregas, Damià Campeny i Estrany, Ramon Casas i Carbó, Josep Clarà i Ayats, Leandre Cristòfol, Salvador Dalí, Lluís Dalmau, Lluís Domènech i Montaner, Marià Fortuny i Marsal, Pau Gargallo i Catalán, Antoni Gaudí i Cornet, Jaume Huguet, Josep Llimona i Bruguera, Aristides Maillol, Cèsar Martinell, Joaquim Mir i Trinxet, Enric Miralles i Moya, Joan Miró i Ferrà, Isidre Nonell i Monturiol, Josep Puig i Cadafalch, Santiago Rusiñol i Prats, Josep Lluís Sert i López, Joaquim Vayreda i Vila i Lluïsa Vidal i Puig.
 
En les setmanes següents es posaran a votació els àmbits de ciències i tecnologia, economia i política, una vegada votats els àmbits de llengua i literatura, música i arts escèniques i humanitats.
 
Una vegada coneguts els cinc finalistes de cadascun dels set àmbits, s’elegiran definitivament les 7 persones més sàvies de Catalunya. A la web www.ccc.cat hi ha tota la informació d’aquesta campanya, les biografies dels 175 candidats, el calendari i els procediments de votació, que poden ser per correu electrònic, sms i telèfon.
 
La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.  

30-04-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018