Dalí, Gaudí, Miró, Puig i Cadafach i Sert accedeixen a la final de l’apartat d’arts plàstiques dels 7 savis de Catalunya


L’organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) ha fet públic avui que Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Puig i Cadafalch i Josep Lluís Sert i López són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l’apartat d’arts plàstiques dels 7 savis de Catalunya. Un total de 1.816 persones han participat en l’elecció.
 
Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l’àmbit d’arts plàstiques han estat: Pere Blai, Miquel Blay i Fàbregas, Damià Campeny i Estrany, Ramon Casas i Carbó, Josep Clarà i Ayats, Leandre Cristòfol, Salvador Dalí, Lluís Dalmau, Lluís Domènech i Montaner, Marià Fortuny i Marsal, Pau Gargallo i Catalán, Antoni Gaudí i Cornet, Jaume Huguet, Josep Llimona i Bruguera, Aristides Maillol, Cèsar Martinell, Joaquim Mir i Trinxet, Enric Miralles i Moya, Joan Miró i Ferrà, Isidre Nonell i Monturiol, Josep Puig i Cadafalch, Santiago Rusiñol i Prats, Josep Lluís Sert i López, Joaquim Vayreda i Vila i Lluïsa Vidal i Puig.

D’altra banda, fins aquest proper diumenge al vespre, l’organització Capital de la Cultura Catalana, amb la col.laboració de Catalunya Ràdio, posa a votació vint-i-cinc nous personatges, del total de 175 aspirants a persona més sàvia de Catalunya. Aquesta setmana s’està votant l’àmbit de les ciències i la tecnologia. Els candidats són: Dolors Aleu i Riera, Josep Algué i Sanllehí, Francesc Joan Domènec Aragó, Gerbert d'Aurillac, Ignasi Barraquer i  Barraquer, Francesc Bonet i Dalmau, David Cardús i Pascual, Creu Casas Sicart, Ildefons Cerdà i Sunyer, Margarida Comas i Camps, Josep Comas i Solà, Antoni Esteve i Subirana, Jaume Ferran i Clua, Pius Font i Quer, Eduard Fontserè i Riba, Maria Elena Maseras i Ribera, Narcís Monturiol i Estarriol, Bonaventura Orfila i Rotger, Joan Oró, Antoni Puigvert i Gorro, Bartomeu Robert, Esteve Terradas i Illa, Josep Trueta i Raspall, Ramon Turró i Darder i Arnau de Vilanova.

En les setmanes següents es posaran a votació els àmbits d’economia i política, una vegada votats els apartats de llengua i literatura, música i arts escèniques i humanitats.
  
Una vegada coneguts els cinc finalistes de cadascun dels set àmbits, s’elegiran definitivament les 7 persones més sàvies de Catalunya. A la web www.ccc.cat hi ha tota la informació d’aquesta campanya, les biografies dels 175 candidats, el calendari i els procediments de votació, que poden ser per correu electrònic, sms i telèfon.
  
La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.  

07-05-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018