Barraquer, Cerdà, Monturiol, Oró i Trueta accedeixen a la final de l'apartat de ciències i tecnologia dels 7 savis de Catalunya


L'organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) ha fet públic avui que Ignasi Barraquer, Ildefons Cerdà, Narcís Monturiol, Joan Oró i Josep Trueta són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l'apartat de ciències i tecnologia dels 7 savis de Catalunya. Un total de 1.273 persones han participat en l'elecció.
 
Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l'àmbit de les ciències i la tecnologia han estat: Dolors Aleu i Riera, Josep Algué i Sanllehí, Francesc Joan Domènec Aragó, Gerbert d'Aurillac, Ignasi Barraquer i Barraquer, Francesc Bonet i Dalmau, David Cardús i Pascual, Creu Casas i Sicart, Ildefons Cerdà i Sunyer, Margarida Comas i Camps, Josep Comas i Solà, Antoni Esteve i Subirana, Jaume Ferran i Clua, Pius Font i Quer, Eduard Fontserè i Riba, Maria Elena Maseras i Ribera, Narcís Monturiol i Estarriol, Bonaventura Orfila i Rotger, Joan Oró, Antoni Puigvert i Gorro, Bartomeu Robert, Esteve Terradas i Illa, Josep Trueta i Raspall, Ramon Turró i Darder i Arnau de Vilanova.


D'altra banda, fins aquest proper diumenge al vespre, l'organització Capital de la Cultura Catalana, amb la col.laboració de Catalunya Ràdio, posa a votació vint-i-cinc nous personatges, del total de 175 aspirants a persona més sàvia de Catalunya. Aquesta setmana es vota l'apartat d'economia. Els candidats són: Enric Bernat i Fontlladosa, Miquel Biada i Bunyol, Jaume Casademont i Perafita, Lluís Carulla i Canals, Pere Duran i Farell, Artur Elizalde i Rouvier, Narcís Feliu de la Penya, Carles Ferrer i Salat, Laureà Figuerola i Ballester, Manuel Girona i Agrafel, Ernest Lluch i Martín, Francesc Moragas i Barret, Victorià Muñoz i Oms, Romà Perpinyà i Grau, Carles Pi i Sunyer, Simeó Rabasa i Singla, Frederic Rahola i Trèmols, Isidoro Roig i Pla, Mercedes Sabi Martínez, Tecla Sala Miralpeix, Dolors Sala i Vivé, Joan Sardà Dexeus, Jesús Serra i Santamans, Miquel Torres i Carbó i Josep Xifré i Casas.

La setmana vinent es posarà a votació l'àmbit de la política, una vegada votats els apartats de llengua i literatura, música i arts escèniques, humanitats, arts plàstiques i ciències i tecnologia.
  
Una vegada coneguts els cinc finalistes de cadascun dels set àmbits, s'elegiran definitivament les 7 persones més sàvies de Catalunya. A la web www.ccc.cat hi ha tota la informació d'aquesta campanya, les biografies dels 175 candidats, el calendari i els procediments de votació, que poden ser per correu electrònic, sms i telèfon.
  
La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.

12-05-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018